Početna / Događanja / Književno veče s JOCHENOM KELTEROM
Književno veče s JOCHENOM KELTEROM

Književno veče s JOCHENOM KELTEROM

U suradnji s nakladničkom kućom Fraktura biblioteka organizira književne večeri švicarskog pisca Jochena Keltera u Zagrebu i Rijeci od 11. do 13. maja 2016.

 

SKD “Prosvjeta” objavilo je prošle godine Kelterovu knjigu pjesama Dogodine u Sarajevu u prijevodu Sinana Gudževića. To je ujedno i prva Kelterova knjiga objavljena na našem jeziku.

Ove godine je objavljen prijevod Kelterovog romana Hall ili izum tuđine u izdanju nakladničke kuće Fraktura.

Program književnih večeri

srijeda 11. maja u 18:00 sati – Medijateka Francuskog instituta u Zagrebu –  predstavit ćemo pisca i njegov roman Hall ili izum tuđine, o ljudima kojima umjetnost postaje utočište od stvarnosti. Uz Jochena Keltera o romanu će govoriti književnik i prevoditelj Sinan Gudžević i urednica Iva Karabaić.

četvrtak 12. maja u 19:00 sati – Centralna biblioteka SKD “Prosvjeta”-  Jochen Kelter govorit će o svojoj knjizi pjesama Dogodine u Sarajevu . Uz autora knjigu će predstaviti prevodilac Sinan Gudžević, autor izdanja Čedomir Višnjić i Seid Serdarević (Fraktura).

petak, 13. maja u 19:00 sati –Rijeka,  Ex libris (Riva Boduli 3B) –  uz Jochena Keltera o knjigama Hall ili izum tuđine i Dogodine u Sarajevu govorit će Sinan Gudžević i Iva Karabaić.

Pridružite nam se na jednoj od književnih večeri s Jochenom Kelterom!

kelter

 

JOCHEN KELTER je rođen 8.septembra 1946. u Kölnu. Nakon studija u Francuskoj i Njemačkoj, i doktorata u Konstanzu, biva izbačen s posla, te se zapošljava u Kreulingenu kao nastavnik u gimnaziji. Od 1968 stanuje u Švicarskoj, u kantonu Thurgau, gdje se kasnije i trajno naseljava i dobiva švicarsko državljanstvo. Do prije desetak godina živio je  u Tägerwilenu, a potom u Ermatingenu na Bodenskom jezeru. Nekoliko godina je povremeno živio i u parizu. Slobodni književnik, pjesnik, prozaista, esejista. Dobitnik je više nagrada i priznanja, među ostalima, Nagrade grada New Yorka za literaturu (1982.), Književne nagrada grada Sttutgarta za 1987., Nagrade za kulturu kantona Thurgau, te nagrade za književno djelo fondacije Pro Helvetia (1990. i 1997.)   

Scroll To Top