Početna / Događanja / Lenka Petrović održala koncert
Lenka Petrović održala koncert

Lenka Petrović održala koncert

Juče, 19. maja 2014. godine, mlada harfistica iz Beograda Lenka Petrović održala je koncert u dvorani Biblioteke u okviru programa drugog međunarodnog Festivala harfe koji se održava u Zagrebu.

 

Program koncerta

  • Georg Friedrich Händel:  Preludij  i  Toccata arr.  Marcel Grandjany
  • Carlos Salzedo: Varijacije na temu u antičkom stilu
  • Gabriel Pierne: Impromptu-caprice
  •  Félix Godefroid: Karneval  u Veneciji
  • Ekaterina Walter-Kühne: Fantazija na temu iz opere Evgeni  Onjeginj

 

lenka petrović

Lenka Petrović (1995, Beograd) je završila MŠ Stanković 2013. godine kao đak generacije u klasi prof. Staše Mirković Grujić, kod koje je nastavila studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Na nacionalnim takmičenjima za solo harfu je osvojila devet prvih nagrada (bila je laureat četri puta)  i dve prve nagrade za kamernu muziku. Osvojila je prve nagrade na međunarodnim takmičenjima UFAM (Francuska, 2005),  Petar Konjović (Srbija, 2011), takođe je osvojila zlatnu plaketu na rakmičenju u Sloveniji (2007), dok je u Rusiji osvojila četvrtu nagradu na takmičenju Ksenija Erdelji (2012). Na takmičenju Petar Konjović (2013) je osvojila stipendiju organizacije Harp Masters kao jedini kandidat iz Srbije.

Pozivana je da učestvuje  na Međunarodnom festivalu harfe u Beogradu u okviru koncerata Mlade zvezde i nastupala je u svim relevantnim muzičkim salama Srbije.

Scroll To Top