Početna / Događanja / 18.4.-9.5. KORACI- izložba fotografija
18.4.-9.5. KORACI- izložba fotografija

18.4.-9.5. KORACI- izložba fotografija

U petak, 18.4.2014., točno u podne, u dvorani biblioteke otvorena je izložba fotografija Valentine Vukadinović. Izložbu je otvorio poznati fotograf Janko Belaj. Fotografije kod nas možete pogledati do 9. maja 2014.

Izložba fotografija pod nazivom

KORACI

Koraci… u staroj škripavoj kući… u sjenama… u prašnjavim potkrovljima. Koraci koje možda čujem… ili mi se samo čini?

Igra svjetla i sjene i moje mašte stvorila je priču. Eterična bića koja nam se ukažu u kutu oka. Ne vidim ih, samo ih naslućujem. Kao pramenčiće fluida, kao lelujavo snoviđenje koje putuje sjećanjima. . Osjetim strujanje zraka, kao propuh po kičmi. Ježim se i brzo okrećem oko sebe. No oko ne vidi ništa. Samo slutnja pokreta. .

Sa zidova me gledaju slike predaka. Život i smrt, smijeh i tuga prošlih dana. Nečiji davni snovi, nečiji ideali, neostvareni planovi i čežnje. Odlasci i dolasci, putovanja, čekanja… Iste snove imamo i danas. Želje za srećom i ljubavlju. Potrebu za pripadanjem i slobodom istovremeno. Ništa nije isto, a opet, sve je isto kao i davnih dana.

Nemiri su u meni, tjeraju da rastem, da otkrivam, da stvaram, da koračam. . Inspiracija za seriju Koraci došla je u snu, kao i za veliku većinu mojih fotografija. Pokušala sam prikazati atmosferu stare kuće u kojoj živim i koja ima svoj samostalni život već cijelo stoljeće. Sve te stvari koje me okružuju, prašnjave škrinje, prastari koferi i slike, knjige, mračni uglovi tavana, sve je inspiracija. .

 Zakoračih u taj svijet između sna i jave… koračajte i vi samnom.

 

 

 

Valentina-Vukadinović-300x195

 Valentina Vukadinović rođena je 1976. godine u Zagrebu.

 Živi u Vrbovskom u Gorskom kotaru. Radi kao učiteljica u osnovnoj školi gdje vodi foto  sekciju.

 Amaterski se počinje baviti fotografijom 2006. godine. Od početne zanimacije, fotografija  prerasta u ljubav. Inspiraciju pronalazi u prirodi Gorskog kotara. Voli fotografirati pejsaže, ljude i avione. Privlači je i konceptualna fotografija.

2012. godine imala je svoju prvu samostalnu izložbu. Izlaže i na skupnim izložbama.

Scroll To Top