Početna / Događanja / 1. FESTIVAL DJEČJE ILUSTRACIJE
1. FESTIVAL DJEČJE ILUSTRACIJE

1. FESTIVAL DJEČJE ILUSTRACIJE

NATJEČAJ / POZIV

za sudjelovanje na

FESTIVALU DJEČJE ILUSTRACIJE 2017.

Središnja knjižnica Srba u RH upućuje poziv učenicima osnovnih škola da sudjeluju na Festivalu dječje ilustracije 2017. ilustrirajući omiljene lik(ove) ili scenu iz djela Grigora Viteza. Krajnji rok za slanje radova je 20. maj 2017. godine. Tema ilustracije može biti iz bilo kojeg djela za djecu iz opusa Grigora Viteza prikazana na način kako ih djeca zamišljaju.

Učenici se mogu prijaviti s radom za četiri dobne kategorije; učenici 1. i 2. razreda, 3. i 4. razreda, 5. i 6. razreda, 7. i 8. razreda osnovne škole.

Ilustracije će vrednovati stručni žiri u sastavu: profesor srpskog jezika i književnosti, ilustrator i dječji pisac. Od najboljih radova priredit će se izložba u dvorani biblioteke, a najbolji iz svake kategorije bit će nagrađeni prigodnim nagradama i priznanjima.

Svaki rad mora na poleđini imati čitko ispisane podatke: ime i prezime, razred, naziv djela na koju se ilustracija odnosi, adresu i kontakt telefon. Izbor tehnike rada je slobodan. Radovi moraju biti rađeni samostalno. Vrednovat će se kreativnost i originalnost. Format papira treba biti 330×220 (likovna mapa blok 3). Pristigli radovi na natječaj se ne vraćaju.

Radovi se mogu slati na adresu:

SKD Prosvjeta-Centralna biblioteka

Središnja knjižnica Srba u RH

Preradovićeva 18/1
p.p. 739

10 000 Zagreb

Izabrani najbolji radovi bit će objavljeni na web stranici biblioteke (http://biblioteka.skd-prosvjeta.hr/ ) i u časopisu za djecu Bijela pčela. Točan datum održavanja centralne izložbe i dodjele nagrada bit će na vrijeme objavljen na web stranici biblioteke.

Cilj ove manifestacije je približiti srpsku književnost za djecu najmlađim članovima naše zajednice i potaknuti ih na čitanje i kreativno izražavanje. Krajnji cilj Festivala je približiti djeci kulturu i stvaralaštvo vlastitog naroda.

  • autorica loga Festivala je Vanja Višnjić, 9 god.

Manifestaciju financiraju SKD „Prosvjeta“ i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Scroll To Top