Početna / Događanja / “Živele knjige” – 66. Međunarodni sajam knjiga
“Živele knjige” – 66. Međunarodni sajam knjiga

“Živele knjige” – 66. Međunarodni sajam knjiga

 

Pod sloganom “Živele knjige”, u Beogradu traje 66. Međunarodni sajam knjiga, jedna od najstarijih i najvažnijih književnih manifestacija u regionu. Otvoren je 21. a zatvara se 29. oktobra 2023. Počasni gost je Francuska, a sudjeluje više od 400 izlagača iz 15 država. Najznačajniji domaći ali i brojni inozemni izdavači predstavalju svoja nova i stara izdanja. Sajam u svih svojih 9 dana trajanja nudi i brojne promocije, tribine, predavanja i radionice koje se odvijaju u salama za promociju. U pratećem programu najavljeno je oko 500 događanja.

Cijela manifestacija je zamišljena kao mjesto ne samo kupnje knjiga nego i mjesto susreta s autorima, izdavačima, ilustratorima i svim ostalima koji doprinose promociji književnog stvaralaštva. U četvrtak, 26. oktobra, biće tradicionalno dodijeljene nagrade i ocijenjena godišnja izdavačka produkcija u devet kategorija. Inače i sam prostor u kojem se odvija sajam predstavlja jedno je od najvrjednijih djela srpske posljeratne arhitekture.
Pojedinačna ulaznica je 350 RSD, a djeca do 8 godina starosti ne plaćaju ulaz.

SKD “Prosvjeta”, kao i svake godine, svoja nova i stara izdanja izlaže na štandu broj 1409, hala 1(u prstenu).

Po završetku beogradskog i zagrebačkog sajma knjiga, biblioteka će svojim korisnicima izložiti sve kupljene naslove u dvorani biblioteke u trajanju od nekoliko dana.

G.B.

foto: G.B., S.Č.

Scroll To Top