Početna / Događanja / Preko 300 novih naslova u Biblioteci “Prosvjete”
Preko 300 novih naslova u Biblioteci “Prosvjete”

Preko 300 novih naslova u Biblioteci “Prosvjete”

Na nedavno završenom Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu i na zagrebačkom Interliberu za Centralnu biblioteku “Prosvjete” u Zagrebu nabavljeno je preko 300 novih naslova, svih žanrova – od enciklopedija i stručne literature do beletristike i knjiga za djecu, rečeno je na dvodnevnom predstavljanju novonabavljenih knjiga u prostorijama Biblioteke od 23. do 24. novembra.

Voditeljica Snježana Čiča, koja je bila na oba sajma, kazala nam je je da su cijene knjiga u Srbiji u prosjeku nešto niže nego u Hrvatskoj, ali da to nije pravilo.

– Cijene starijih izdanja na sajmu u Beogradu znatno su niže nego u Zagrebu, gdje mnogi izdavači “drže” cijene svojih knjiga – rekla je i dodala da je iz ovogodišnje beogradske ponude vidljivo da su se javile nove izdavačke kuće, a da neke od starijih imaju manje izdanja. Naglasila je i dobru ponudu srpskih izdavača na Interliberu na kojem se u sklopu programa “Srbija u fokusu” predstavilo 45 izdavača s preko 1.200 naslova.

– Prilikom nabavke knjiga rukovodili smo se i nagradama koje su određeno djelo ili njen autor dobili kao i čitanošću u regiji i u svijetu, te posebno o interesima naših korisnika – rekla nam je Goranka Buljan, ističući da su nabavljene knjige u procesu uvođenja u bazu, pa se dio onih koje su dobile svoje brojeve već sad može posuditi.

– Mi smo jedina knjižnica koja korisnicima i čitaocima daje novonabavljene knjige na uvid kroz ovakve izložbe, jer se mnoge od tih knjiga još uvijek ne mogu vidjeti u ovdašnjim knjižnicama i knjižarama – rekla je.

O tome koje su knjige, bilo stare bilo nove, raspoložive za posuđivanje, može se vidjeti i on- line.

 

Tekst i foto: Nenad Jovanović, Novosti

Scroll To Top