Početna / Nekategorizirano / Održan koncert učenika osnovnih muzičkih škola
Održan koncert učenika osnovnih muzičkih škola

Održan koncert učenika osnovnih muzičkih škola

Muzikalni mališani

Jedanaestoro osnovnoškolaca pokazalo je umijeće sviranja klavira, violine, violončela, klarineta, harfe i trube

Centralna biblioteka Prosvjete u Zagrebu organizirala je 14. juna dječji koncert na kojem je svoje znanje sviranja pokazalo 11 djece, učenika osnovnih muzičkih škola. Po riječima voditeljice biblioteke Snježane Čiče, povod za koncert je kraj školske godine kako bi se djeca družila prije nego što počnu praznici. Zahvalila je djeci koja su bila voljna nastupiti, roditeljima koji su ih doveli i koji ih prate u njihovom muziciranju, kao i sufinancijerima koncerta: Gradu Zagrebu i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

LolaKajaDoraElenaGretaSofijaLeonVanjaMatkoMaša i Anđelija, uz voditeljice Vanju i Piju, pokazali su svoja umijeća na klaviru, violini, violončelu, klarinetu, harfi i trubi, dobivši zaslužene aplauze. Napomenimo i da je Sofija Lalić osim sviranja na harfi pokazala i svoju kompozitorsku umješnost. Pred okupljenima je izvela svoju ‘Došla sarma u grad’. Koncert je završen Beethovenovom ‘Odom radosti’ u klarinetskom izvođenju Leona Rendulića, nakon čega su učesnicima podijeljene pohvalnice.

U publici je bila Jasmina Veldić, profesorice muzičkog odgoja u Srpskoj opštoj pravoslavnoj gimnaziji u Zagrebu.

– Uvijek je lijepo čuti kako djeca sviraju. A ovakvi nastupi im jačaju samopouzdanje jer pokazuju svoje znanje bez grča koji imaju kada ih se ocjenjuje ili uspoređuje s drugima – rekla je Jasmina Veldić.

 

Nenad Jovanović

 

izvor: Portal Novosti

 

Program koncrta možete pogledati ovdje 

Scroll To Top