Početna / Događanja / Koncert učenika osnovnih muzičkih škola
Koncert učenika osnovnih muzičkih škola

Koncert učenika osnovnih muzičkih škola

 

 

Koncert učenika osnovnih muzičkih škola u povodu Svjetskog dana muzike, u organizaciji naše biblioteke, održan je 14. juna 2022. u dvorani biblioteke.

Jedanaestoro učenica i učenika zagrebačkih osnovnih muzičkih škola pokazalo je svoja umijeća na kraju još jedne vrlo izazovne školske godine. U opuštenoj, ugodnoj atmosferi mladi virtuozi vješto su izveli neka djela svjetskih klasika za što su bili nagrađeni gromoglasnim aplauzom prisutne publike koja je uživala u zvucima gitare, flaute, klavira i harmonike.

Koncert je otvorila Julia Greiner, učenica 1. razreda Glazbenog učilišta Elly  Bašić, odsviravši na klaviru Gumbertovu Etidu, From a Wigwam J. Thompsona i tradicionalnu kompoziciju Snake Charmer. Nakon Julie, flautu je zasvirala Margarita Franetović, polaznica 1. razreda Glazbene škole Ivana Zajca, izvodeći američku duhovnu melodiju Zlatne papuče. Polaznica prve godine Škole gitare Gitarissimo, Elena Vencl izvela je na gitari Valcer Josepha Kueffera kao i Pirate s Kariba te Janka Strižića. Sonatinu J.B. Wanaala i Mali cvijet C. Gurlita na klaviru je izvela Tasha Buljan, učenica 2. razreda Glazbene škole I. Zajca.

Jedini mladić među djevojkama, Filip Greiner, učenik 3. razreda Glazbenog učilišta E. Bašić, samouvjreno je na klaviru izveo Sonatinu A. Gedikea i Etidu A. Živcova. Nakon njega, za klavir je sjela učenica trećeg razreda Glazbene škole V. Lisinskog Lena Višnjić i izvela Sonatinu u f-duru A. Diabellia, Polonaise u G-molu J.S. Bacha te Wild Rider R. Schumanna.

Od učenica petih razreda glazbenih škola prva je nastupila Lola Subašić Careva, polaznica Glazbene škole B. Berse, izvodeći na flauti kompoziciju Wilhelma Proppa Popmadour-Gavotte. Nakon nje, na klaviru je zasvirala Kaja Kršić, učenica Glazbene škole V. Lisinskog izvodeći Sonatu HOB 13 u e-duru F. J. Haydna. Potom je Lucija Kosanović, također učenica Glazbene škole V. Lisinskog, na gitari izvela dvije kompozicije –  Etidu br.1 L. Brouwera i Etidu op. 60, br 1 M. Carcassija. Kao posljednja od predstavnica petih razreda za klavir je sjela Dora Hrgović, još jedna polaznica Glazbene škole V. Lisinskog, izvodeći Mozartovu Sonatu, Bachovu Etidu br. 8 te Uspavanku Dore Pejačević.

Koncert je zatvorila Una Patafta, učenica završnog, 6. razreda Glazbene škole B. Berse, maestralno izvodeći na harmonici Studio del meccanismo, op. 120 G.B. Duvernoya, Voluntary u A-molu, st. I i II J. Jamesa, Suitu st. II i III I. Bogara te Brahmsov Mađarski ples u G-molu.

Mladi umjetnici su i ovaj put na najbolji način pokazali da su marljivo, uporno i vrijedno vježbali savladavajući sve prepreke na koje su nailazili tokom još jedne pandemijske školske godine. Želimo im puno uspjeha u nastavku školovanja i sa zadovoljstvom i nestrpljenjem čekamo novi susret u našoj biblioteci.

 

 

 

 

(S.Č.)

 

Sufinancirano sredstvima Ministarstva kulture i medija RH i Minstarstva spoljnih poslova RS, uprave za dijasporu i Srbe u regionu.

Scroll To Top