Početna / Nekategorizirano / Ježeva kuća – animirani film
Ježeva kuća – animirani film

Ježeva kuća – animirani film

Priča Ježeva kućica Branka Ćopića jedna je od najljepših priča u stihu za djecu i odrasle, koja je oplemenila mnoge naraštaje univerzalnom porukom o ljubavi prema vlastitom domu.

Prema spomenutoj priči, izrađen je animirani film 2017. g., u tehnici stop animacije. Redateljica je Eva Cvijanović, narator glumac Rade Šerbedžija, a glazbu potpisuje Darko Rundek. O kvaliteti filma govori podatak da je prikazivan na više od 100 festivala i osvojio više od 30 nagrada i priznanja (Međunarodni filmski festival u Berlinu, Animafest Zagreb, Međunarodni festival animiranog filma u Annecyju…).

Film je postao odnedavno dostupan za gledanje na servisu Vimeo, a besplatno gledanje je omogućio KIKI (International film festival for kids) u sklopu programa Kiki u karanteni.

“Univerzalnost i ljepota priče i svijeta koji je Ćopić kreirao su bile veliki faktor, ali i moja lična veza sa slikovnicom. Mislim da pošto vrlo intimno poznajem priču, i što ona za mene kao imigranta ima jedno posebno značenje, mogla sam se upustiti u avanturu da provedem više od dvije godine na jednom projektu od deset minuta”
, rekla je redateljica filma dodajući da se trudila da zadrži topao ton književnog predloška radeći film tehnikom stop animacije.

Ako film još niste imali priliku pogledati možete to učiniti sada – Ježeva kuća.
G.B.
Izvor: https://www.havc.hr/, https://bosonoga.com/, http://www.journal.hr/
Scroll To Top