Početna / Događanja / 8. mart u 13.00 sati – Otvorenje izložbe Proljetno buđenje
8. mart u 13.00 sati – Otvorenje izložbe Proljetno buđenje

8. mart u 13.00 sati – Otvorenje izložbe Proljetno buđenje

 

SARUS – udruga ruske nacionalne manjine RH i Središnja knjižnica Srba u RH pozivaju Vas na otvorenje izložbe slika i umjetničkog nakita u petak, 8. marta 2024. u 13.00 sati, u dvorani biblioteke.

 

O autoricama:

Larisa Kralj je završila privatnu likovnu školu kod akademske slikarice Ivanchenko A. V. u Sankt-Petersburgu i tečaj u LIKUM-u kod profesora Ante Šramade. Svoje je radove počela izlagati 1988. godine, a u Hrvatskoj od 1991.godine. Samostalno je izlagala dvadesetak puta te je sudjelovala na mnogobrojnim skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu (Austriji, Sloveniji, Rusiji, Kanadi, Francuskoj).
Sudionica je više likovnih kolonija u zemlji i inozemstvu, kao i brojnih humanitarnih akcija. Trenutno živi i radi u Zaprešiću. Od 2017. godine surađuje sa Likovnim Savezom Sankt-Petersburga te organizira likovne kolonije u Supetru na Braču. Organizira i vodi dječji likovni studij „Ultramarin“, a njezini su učenici u više navrata bili pobjednici hrvatskih i međunarodnih likovnih natječaja. Većina njezinih radova nalazi se u privatnim zbirkama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Na izložbi „Proljetno buđenje“ predstavljeni su kako radovi nastali tijekom godina, tako i najnoviji radovi, neki od kojih su rađeni specijalno za ovu izložbu.

Slikarica, koju predstavljamo, radi uglavnom ulja na platnu, ali u njenom opusu ima i akvarela. Njen izbor sadrži različite teme i žanrove, od portreta, mrtve prirode i pejzaža do mističnog nadrealizma. Žanrovi se isprepliću i prelijevaju, a uz svu tematsku raznolikost ostaje zajednička prožetost atmosferom svjetlosti, dubok doživljaj prostora i posebnog ugođaja, kojeg slikarica oživljava svojim kolorizmom, istovremeno žestokim i smionim.

Olga Gladoić je rođena je u Zaporožju, od svoje 20. godine živi Moskvi. U Hrvatsku se doselila 1998. Pletenje perlama joj je strast. Otkad je ugledala bakino uskršnje jaje opleteno mrežom od perlica, fascinirala ju je ljepota ove vrste primijenjene umjetnosti. Već živeći u Moskvi, pohađala je satove pletenja od perli u posebnoj radionici, te za 28 godina postala je prava majstorica. Njezin nakit i suveniri su izrazito popularni.

 

DOBRODOŠLI!

Scroll To Top