Početna / Događanja / 25.9.-16.10.2015. Изложба слика Новице Вучинића
25.9.-16.10.2015. Изложба слика Новице Вучинића

25.9.-16.10.2015. Изложба слика Новице Вучинића

Danas, 25. septembra 2015. godine, u 12:00 sati akademski slikar Miloš Popović otvorio je izložbu slika Novice Vučinića u dvorani Biblioteke. U ime domaćina, autora i publiku je pozdravio predsjednik SKD “Prosvjeta” Čedomir Višnjić. Izložba je prodajnog karaktera i biće otvorena do 16. oktobra 2015.

NOVICA VUČINIĆ – univerzalni (danas bi rekli multimedijski ili polivalentni) umjetnik. Iskren je zaljubljenik u svoj Gorski Kotar te je taj muzičar, voditelj muzičkih sastava od trija do zborova, solo instrumentalist, pedagog, morao i da proslika. Kao i u svemu i u slikarstvu je brz, plodan, ali ne i improvizator.

Upravo promatramo još jednog Novicu; dopadljiv je i razumljiv, ali nipošto površan improvizator. U njegovim radovima ima dovoljno slikarskog znanja, ali i topline Novice- muzičara i dobrote Novice-pedagoga.

Zavolio je pejzaž, ali ne i ljude u njemu; putevi bez putnika; mrtve prirode, cvijeće kao da je još neubrano; kod konja na ljude podsjeća samo orma, čovjeka nema.

Ipak je jedna neobičnost: sjajne su mu panoramske slike vrlo malog formata, a busen divljeg cvijeća i cvijeće bez vaza ( da ne podsjeća na svrhu) velikog formata. Ali, to je Novica. Kod njega mora da se desi neka neobičnost.

Miloš Popović, akademski slikar

 

 

 

Scroll To Top