Početna / Događanja / 2. Festival dječje ilustracije – izložba odabranih radova
2. Festival dječje ilustracije – izložba odabranih radova

2. Festival dječje ilustracije – izložba odabranih radova

Izložba radova s drugog Festivala dječje ilustracije

Drugi po redu Festival dječje ilustracije na temu djela Branka Ćopića izazvao je veći interes nego prošlogodišnji te je na njega pristiglo ukupno 137 radova iz 21 škole iz svih krajeva Hrvatske, uz nekoliko samostalnih radova, rečeno je na otvorenju izložbe odabranih radova s festivala, održanom 12. juna u prostorijama Središnje biblioteke ‘Prosvjete’ u Zagrebu.

Žiri u kojem su bili Borivoj Dovniković Bordo i dvije voditeljke Biblioteke, Snježana Čiča i Goranka Buljan, odabrao je 24 najuspješnija rada – po tri najbolja rada za svaki razred.

– Ove godine kategorije za nagrađivanje su proširene jer nam je želja okupiti i nagraditi što veći broj učenika. Bordo i mi složili smo se da je teško odabrati najbolje od mnogo dobrih radova, naročito u drugom, trećem i četvrtom razredu, pa su kao kriteriji uzeti boja, živost i izražajnost – rekla je Snježana Čiča i naglasila da su radovi stigli iz Vukovara, Bobote, Dvora, Mirkovaca, Kistanja, malog Gradca, pa sve do Zlatar Bistrice.

– Učiteljicama i učiteljima se zahvaljujemo što su se odazvali našem pozivu i potaknuli svoje učenike da čitaju i ilustriraju književna djela Branka Ćopića – navela je Snježana Čiča.

Festival su financirali Ministarstvo kulture RH i Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

– Nagrade su relativno skromne, prvonagrađeni su dobili po knjigu Branka Ćopića uz neke sitnice, dok su drugo i trećeplasirani dobili su po blok za crtanje i slikanje. Da smo na raspolaganju imali više sredstava, ovom skupu prisustvovali bi i učenici, a ovako ćemo im nagrade poslati poštom – rekla je Snježana Čiča.

Izložbu čini 20 panoa sa po četiri rada, a može se pogledati do 30. juna u ‘Prosvjetinoj’ biblioteci u Zagrebu.

Nenad Jovanović 

 

izvor : Portal Novosti

 

Katalog izložbe možete pogledati ovdje

 

Scroll To Top