Početna / Događanja / ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА НАГРАДЕ
ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА НАГРАДЕ

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА НАГРАДЕ

Српско културно друштво “Просвјета” објавило је јавни позив за предлагање кандидата за додјелу годишњих награда и признања.

 

Позивамо све наше пододборе, појединце и институције да Главном одбору СКД “Просвјета”, упуте своје приједлоге за додјелу годишњих награда и признања за 2022. годину.
Приједлози се примају до 31. децембра 2022. године.

 

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА НАГРАДЕ

На темељу одлуке Главног одбора од 28. новембра 2022. године Српско културно друштво “Просвјета” расписало је јавни позив за предлагање кандидата за додјелу годишњих награда и признања:

  1. “Сава Мркаљ”, годишња награда за посебан допринос култури Срба у Хрватској. За награду равноправно конкуришу аутори свих видова културног стваралаштва и истакнути организатори културног живота нашег народа. Награђује се дјело (књига, филм, представа, манифестација) из 2022. године, али и цјеловити допринос културном стваралаштву. Награда се састоји из умјетничког рељефа са ликом Саве Мркаља, како га је замислио и створио Војин Бакић, и новчаног износа о којем одлучује Главни одбор.
  2. “Десанка Ђорђевић”, годишња награда појединцу за заслуге у области аматерског стваралашва СКД “Просвјета”.
  3. Златна значка, годишње признање које се додјељује у посебним приликама истакнутим члановима Друштва или заслужним појединцима изван редова наше заједнице који су задужили Друштво, доприносећи остварењу његових циљева.
  4. Повеља СКД “Просвјета”, годишње признање које се додјељује институцијама за допринос раду и развоју програма СКД “Просвјета”.

 

Овим путем позивамо све наше пододборе, појединце и институције да Главном одбору СКД “Просвјета” упуте своје приједлоге за додјелу годишњих награда и признања за 2022. годину. Да би приједлог био разматран мора садржавати исцрпно образложење у којим је, поред осталог, предлагач дужан указати на досадашње јавне оцјене рада предложеног аутора у српској и/или хрватској култури.

Годишње награде и признања СКД “Просвјета” биће свечано уручене добитницима на Дан Друштва Св. Саву 27. јануара 2023. године.

Приједлози се примају до 31. децембра 2022. и могу се доставити на e-mail skdprosvjeta@skdprosvjeta.com, а накнадно поштом на адресу: СКД “Просвјета”, Бериславићева 10, пп 739, 10000 Загреб или предати у управи Друштва на адреси: Бериславићева 10, Загреб.

 

ГЛАВНИ ОДБОР СКД “ПРОСВЈЕТА”

Scroll To Top